• Beïnvloed muziek mijn pijngrens?

    In de week van Lowlands nodig ik iedere dag onderzoekers uit om mezelf over te geven aan de wetenschap door mee te doen aan experimenten. Vandaag is

    In de week van Lowlands nodig ik iedere dag onderzoekers uit om mezelf over te geven aan de wetenschap door mee te doen aan experimenten. Vandaag is het de laatste experimentendag, en het pijnlijkste is voor het laatst bewaard. Maar waar ligt mijn pijngrens eigenlijk?

    Kun je meer pijn verdragen wanneer je luistert naar je lievelingsmuziek, dan wanneer je luistert naar vreselijke muziek? Dat is de vraag van vandaag. De pijngrens is gemeten, dus tijd voor de eerste test met lekkere muziek.

    Het is je misschien nooit opgevallen, maar ik draai nooit muziek van Shakira. Ik ben geen fan van haar muziek, maar het heeft me nooit echt letterlijk pijn gedaan. Nu wel!

    De grande finale! Maar mooi is het niet echt. Je handen in ijswater geeft niet echt superfijn gevoel, maar de vraag is weer: kun je meer pijn verdragen als je luistert naar goede of naar slechte muziek?

Gerelateerd